-10 % ekstra med koden VU10 ved kjøp over 5 800 kr
Er du glad i grillmat og ønsker å nyte uteområdet ditt? La deg friste av våre griller eller planchaplater. Det finnes flere muligheter for grilling (ved, kull, gass eller elektrisitet).
Gjør ditt valg, og når maten er tilberedt, spis på din hagemøblement og nyt uteområdet ditt.
Kull er det tradisjonelle grillbrenselet og forblir et populært valg for alle som elsker god mat og lange sommermiddager i hagen. Røyken som frigis under tilberedning på en kullgrill omslutter maten og gir den en smak og dimensjon som bare denne metoden kan gi. I tillegg er de relativt enkle å bruke, forutsatt selvfølgelig at du klarer å tenne kullet. Imidlertid gir grillen deg svært liten kontroll over flammenes intensitet, noe som krever at du konstant overvåker maten når du bruker den for å unngå at den blir brent.
Gassgriller er svært praktiske redskaper for matlaging utendørs. De tilbyr stor bekvemmelighet, spesielt takket være deres raske opptenning og brukervennlighet. I motsetning til kullgriller produserer de ikke røyk, en betydelig fordel for de som ønsker å unngå røykplager. I tillegg har gassgriller den fordelen at de gir bedre kontroll over temperaturen som genereres av grillen og dermed tilberedningen av kjøttet ditt.
Når du velger en gassgrill, er det flere kriterier å ta hensyn til, som:
Pelletsgriller får sitt navn fra brenselet de bruker: pellets, det vil si sagflis fra sagbruk som er komprimert til granulater. I likhet med en tradisjonell ovn kan du justere temperaturen for perfekt tilberedning: viften og det store temperaturområdet gjør det mulig å både røyke og grille. Og pelletsbeholderen mater automatisk forbrenningskammeret for å opprettholde en konstant temperatur gjennom hele tilberedningen av kjøtt og grønnsaker. I tillegg tilbyr noen tilkoblede modeller assistanse under matlagingen via en mobilapplikasjon. Til slutt, den avtakbare aske- og fettoppsamleren gjør den til en av de enkleste grillene å vedlikeholde.
Elektriske griller utmerker seg ved sin brukervennlighet og allsidighet. Ideell for små rom som balkonger eller terrasser, krever den hverken kull eller gass, bare et strømuttak. Dette gjør den til et praktisk valg, spesielt i byområder.
Når det gjelder tilberedningskvalitet, tilbyr nyere modeller ytelse som er sammenlignbar med tradisjonelle griller. De når raskt høye temperaturer, noe som gjør det mulig å steke kjøtt effektivt samtidig som det holdes saftig. I tillegg er noen modeller utstyrt med justerbare termostater, som gir bedre kontroll over tilberedningen, noe som er ideelt for alltid perfekte resultater. Vedlikehold av en elektrisk grill er også en lek. De fleste elementene, som grillristen og varmeelementet, er avtakbare og lette å rengjøre.
Kamado er en type kullgrill med japansk opprinnelse, gjenkjennelig på sin eggformede form. Strukturen, laget av keramikk, gjør det mulig å effektivt bevare varmen, og ventilasjonssystemet skaper en konstant luftstrøm som opprettholder kullet, slik at du får presis kontroll over matlagingen. Den lar deg både grille, røyke og steke kjøtt og grønnsaker.
Plancha er en tilberedningsmetode med opprinnelse i Spania, som lar deg tilberede mat på en plate oppvarmet til høy temperatur. All maten på platen blir jevnt tilberedt, det er ingen temperaturforskjeller på ulike steder på platen, slik det kan være med en tradisjonell grill.
Akuratt som med en grill kan du tilberede flere typer mat, enten det er kjøtt, grønnsaker, fisk eller til og med sjømat. Men i motsetning til en kullgrill kan plancha brukes både utendørs og innendørs, noe som er svært nyttig i dårlig vær.
Forskjellen mellom en tradisjonell grill og en bålpanne er minimal når det gjelder tilberedning. Forskjellen ligger i bruksallsidigheten. En grill kan bare brukes til å tilberede kjøtt og grønnsaker, mens en bålpanne i tillegg kan være en god måte å holde seg varm på under kvelder utendørs. Denne spesielle egenskapen gjør imidlertid at grillristen er relativt lav, noe som kan forårsake problemer når du lager mat, spesielt hvis du lider av ryggsmerter.
Also discover: