-12% ekstra med koden YEAREND12 ved kjøp over 7.000 kr

Slutter om: 
Menu
×
Resultatene av ditt søk:  Lukk
Kataloger
Ingen katalog samsvarer med søket ditt
    ProdukterSe alle produkter
    Ingen produkt samsvarer med søket ditt
      Hjelp & Kontakt
      Handlekurv

      Hvilket treverk bør du velge til spisebordet ditt?

      Photo

      Liker du å samle familie og venner rundt et vakkert spisebord i tre for å spise deilig mat? Et spisebord eller kjøkkenbord er mye mer enn bare et møbel. Med finnes så mange tresorter på markedet, så hvordan tar man det riktige valget? Eikens styrke, valnøttens eleganse eller eksotiske tresorters raffinement: Hvert treslag har sine egne fordeler og egenskaper. Vente-unique gir deg gode råd om hvordan du velger riktig treverk til spisebordet ditt Følg oss!

      Noen aspekter du bør ta hensyn til når du velger treverk

      Å velge det ideelle treverket til et spisebord er som å velge vinen som vil forbedre måltidet ditt: Det må være i harmoni med din stil og dine ønsker. Det er viktig å ta hensyn til en rekke kriterier, for eksempel :

      • Bruk og bruksfrekvens: For en stor familie eller hverdagsmåltider bør du velge massivt tre som er robust og lett å vedlikeholde. På den annen side, for mer sporadisk bruk, kan et attraktivt, men mindre motstandsdyktig trevirke være tilstrekkelig.
      • Stilen og designet du ønsker: Velg treverket til spisebordet ditt i samsvare med atmosfæren i hjemmet ditt. Velg massiv eik for et rustikt preg, lyst treverk for en skandinavisk stil eller valnøtt for maksimal eleganse.
      • Budsjett: Du trenger ikke å sprenge budsjettet for å gjøre noe ekstra ut av spisebordet ditt i tre. Du kan velge furu, et rimelig treslag som kan forvandle boligen din. Men hvis du ønsker deg en mer eksklusiv tresort, kan du velge dyrere, men slitesterke alternativer som eik og valnøtt.
      • Det økologiske aspektet: Gjør en innsats for miljøet uten å ofre stilen! Velg sertifisert trevirke (FSC eller PEFC). De garanterer ansvarlig skogbruk.

      De viktigste tresortene for et spisebord

      Ønsker du å kombinere estetikk, holdbarhet og praktiske egenskaper når du velger bord i massivt tre? For å hjelpe deg med å velge kan vi ta en titt på de viktigste treslagene og deres egenskaper.

      Eik: et tidløst valg

      Eiketre er den ubestridte stjernen blant spisebordene, og det skiller seg ut med sin legendariske og eksepsjonelle robusthet. Årringene og de naturlige fargene tilfører eleganse og varme til hjemmet ditt.

      Bøk: et smart valg

      Bøk gir utmerket valuta for pengene. Liker du moderne eller skandinavisk interiør? Velg et rimelig spisebord i bøk.

      Lønn: for et lyst interiør

      Hvis du er på utkikk etter et trebord som er lyst, slitesterkt og rimelig, bør du velge lønnetre: perfekt for et hyggelig bord med lang levetid!

      Valnøtt: selve definisjonen på eleganse

      Unike årer, dype nyanser, raffinert sjarm: Vi elsker valnøttre hos Vente-unique. Dette er et ideelt treslag for en stil i toppklasse.

      Furu: god valuta for pengene

      Det naturlige, lyse utseendet til furu passer til en rekke ulike stiler. Du vil garantert elske den overkommelige prisen, lave vekten og de praktiske egenskapene. Men som alle bartrær, riper det lett og må håndteres med forsiktighet i hverdagen.

      Eksotiske tresorter: motstandsdyktighet og luksus

      Teak, akasie eller mango er eksotiske tresorter som vil overbevise deg med sin holdbarhet og sitt luksuriøse utseende. Av miljøhensyn bør du sjekke sertifiseringen deres før du faller for sjarmen til disse tresortene.

      Massivt tre eller trekompositt: hva skal du velge for et spisebord?

      Valget mellom et spisebord eller kjøkkenbord i massivt tre eller kompositt avhenger først og fremst av budsjettet ditt, hvilken stil du ønsker og om du er opptatt av lang varighet:

      • Massivt treverk er et edelt og autentisk materiale. Hvis du er ute etter et slitesterkt møbel som tåler tidens tann eller daglig bruk, kan du velge et spisebord i naturlig tre eller resirkulert tre. Hvert bord er unikt og fullt av karakter – med naturlige variasjoner i fargen. Til tross for den høye prisen er det vel verdt investeringen å velge et spisebord i massivt tre. Og for å bevare glansen, ikke nøl med å gi den regelmessig pleie.
      • Komposittpaneler (som MDF eller laminerte trepaneler) er et økonomisk og praktisk alternativ til heltre. Er du på utkikk etter et lett møbel som er enkelt å rengjøre og som er tilgjengelig i en rekke ulike utførelser (ofte imiterer de massivt tre)? Da bør du gå for en spisebordsplate i trekompositt. Til tross for motstandskraften mot støt, fuktighet og tidens tann, vil denne typen trebord gi deg full tilfredshet ved sporadisk bruk.

      Tips til hvordan du tar vare på trebordet ditt

      Har du valgt et av spisebordene våre i massivt tre på Vente-unique? Følg disse enkle trinnene for å bevare den opprinnelige glansen og holdbarheten:

      • Rengjør bordet regelmessig med en myk, lett fuktig klut.
      • Fremfor alt må du unngå aggressive kjemikalier slik at du ikke skader bordflaten.
      • Bruk naturlige rengjøringsmidler, for eksempel en blanding av varmt vann og mild såpe.
      • Bruk av og til egnet voks eller olje for å gi næring til treverket og beskytte det mot sprekker og flekker.
      • Beskytt bord i tre og metall mot variasjoner i temperatur og fuktighet.

      Våre bord i trekompositt krever mindre vedlikehold:

      • Rengjør spisebordet i laminat eller melamin med en mikrofiberklut og såpevann.
      • Unngå å plassere varme gjenstander direkte på bordet.
      • Tørk av bordflaten raskt for å forlenge levetiden.

      Ved å velge riktig treverk til spisebordet ditt kan du skape et varmt og innbydende rom som gjenspeiler din personlighet. Det viktigste er å finne det materialet som passer deg og din livsstil.

      Matteo Rossi
      Matteo Rossi
      Rédacteur web
      Pour moi, la cuisine et la salle à manger sont les vraies pièces à vivre d’une maison. Avec trois enfants, ma table est rarement vide, et c’est exactement ce que j’aime : l’agitation, les conversations qui s’entrecroisent, les moments partagés. J’ai toujours eu un faible pour les intérieurs lumineux et les matières brutes, mais aussi pour les vins découverts en Méditerranée. Entre deux repas animés, je me ressource dans les collines provençales, sous l’eau grâce à la plongée, ou devant un échiquier, où je retrouve la patience et le goût du détail qu’exige aussi la cuisine.